Lise Askvik

Litt om Lise

Del
Published on: november 2, 2015 at: 14:25

Navn:
Lise Katrine Askvik
Jeg skulle egentlig hete Fosshaug Askvik da jeg giftet med Espen Fosshaug 2. aug 2003, men vi klarte å kløne det til da vi fylte ut papirene og dermed slapp jeg unna Fosshaug.
– Så fint, da blir det jo mye lettere når vi blir skilt, gliste Espen da vi oppdaget glippen!

Født:
På SIA.
Altså på Sentralsykehuset i Akershus som nå heter Ahus. Jeg ble født tre uker på overtid og ti minutter inn i løvens tegn den 23. juli 1969.

Vokst opp:
På Askviks hønseri på Nes på Romerike. Sammen med foreldre, besteforeldre, onkel Rune, storesøster Marianne og lillesøster Ruby -og hunden Perrå. Som betyr hannhund på spansk; perro. Men det visste ikke vi, og bikkja vår var dessuten ei tispe og burde hett Perra (tispe). Eller bare Bitch.
Flyttet til Oppegård i 1979 med mamma og mine to søstre da foreldrene mine skilte seg. Der tilbrakte jeg ungdommen i en seng bak et forheng på kjøkkenet. Vi hadde utedo og brønn frem til 1988. Og hadde ikke vondt av noen av delene.

Utdannelse:
Etter Oppegård videregående ble det UiO (forberedende mm), Reiselivslinjen på WANG, fransklære gjennom et halvår i Sveits, spansk i fire måneder i Spania (Almeria og Mallorca), to år på Økonomisk College og til slutt ble jeg cand. mag. etter to år på Journalisthøgskolen. Ut i yrkeslivet på fulltid da jeg var 24 år, begynte i Radio 1 Oslo hvor jeg ble i fem år. Deretter var jeg frilanser for TV2 (God Kveld, Norge) var programleder for TVNorges datingfiasko «C you» og utelivsreporter for Metropol tv. Jobbet som skrivende journalist i Norsk Ukeblad fra 2000 til 2003 og var med og starte Klem FM. I 2003 tok Trygve Rønningen over P4 og jeg ble innkalt til audition. Det gikk sånn passe bra.

Sivilstatus:
Gift med Espen Fosshaug (proff nerd i Intility AS)
Sammen har vi youtubersønnen Leo Fosshaug-Askvik (IamBacca), født 21. des 2005.
Vår andre sønn er blandingshunden Bisniss (han staver litt dårlig stakkar, men han er jo bare en hund), født 19. juni 2012.

Tilholdssteder på jorden:
Vi bor på lystige Leirsund -Romerikes perle- ikke langt fra Lillestrøm.
Jeg fikk grini meg til hytte etter ti års mas, så i 2011 kjøpte vi hytte på Budor i Løtenfjellet og kalte den «Bablebu».
Nå leier vi deilig murhus med basseng sør på Sicilia, nær en liten landsby som heter Cassibile. Her blir vi ut juni 2016. Da skal jeg tilbake til mitt kjære P4.

Hvorfor blogge?
Fordi jeg har tid, lyst og mulighet dette året.
Og fordi jeg er kronisk meningsytrende. Og har behov for å underholde – og når gutta mine går lei er det fint om du skulle ha lyst til å lese bloggen min.
Nå har jeg ti måneders permisjon fra P4, da skal jeg utforske bloggverden og bidra etter fattig evne.
Som journalist forholder jeg meg til VærVarsomplakaten og kan ikke motta betaling for innhold i bloggen. Det som måtte dukke opp av produkter omtales kun fordi jeg har noe godt eller vondt å si om dem. Vederlagsfritt. Bloggens eneste eventuelle inntekter kommer som reklameklikk.