Lise Askvik

Månedlige Arkiver

2 resultater

Livet i P4

Hjelp – jeg er tilbake på P4 i morgen tidlig!

Published on: juli 17, 2016 at: 19:58
7 kommentarer

Hiiihaaaaaa! Ti måneders permisjon er over –
I morgen, mandag 18. juli er jeg tilbake i mitt elskede P4- og har morgensending sammen med kremkollega Jan Normann! Høres vi???!!!2016-07-12 08.46.50

Jeg gleder meg til:
* Å sende med Jan og vekke P4-Norge til en ny sommermorgen!
* Å se, høre og klemme superhumorist og hjerteprodusent Dyveke -og alle andre, skjønne kolleger jeg skal treffe igjen nå utover!
* Å høre fra deg som lytter – via SMS (til P4 nr 1904), facebook, snap og twitter!
* Så gleder jeg meg veldig til å sende KUG (Kjærlighet Uten Grenser) fra august en gang!

Jeg gruer meg til:
* Å stå opp kl 4.
* Å være ør og urven i kroppen etter døgnrytme-omveltningen.
* Hvis jeg ikke husker teknikken i studio….(Men Jan tar nok teknikken, altså!)
* …til aldri mer å spille inn «Meggene» med våre kjære sjefmegge Astrid…

Del
Tags: jobb, P4
7 kommentarer
Livet på Sicilia

Vi har forlatt paradis

Published on: juli 11, 2016 at: 23:08
18 kommentarer

Før vi flyttet til Sicilia tenkte jeg at de ti månedene i solen ville gå altfor fort.
Som raketter og magi. 

Jeg fikk dessverre helt rett.

For her sitter jeg nå, midt i et utall esker, kasser og kofferter, hjemme i min egen, norske stue. Året i paradis er over, og det forsvant som en røyk.

2016-07-09 21.37.51

Forrige uke tilbrakte vi med å krysse Europa i bil, hvilket gikk veldig greit og smertefritt for tre mennesker og våre to hunder, Bisniss og Pleasure.

2016-07-01 06.42.00

Vi tok ferje fra Palermo, forbi Sardinia og Korsika, til Genova, derfra kjørte vi via Como, gjennom Sveits, Lichtenstein og Østerrike, før Tyskland og så til København.

2016-07-02 14.13.53

Den korteste kjøredagen ble to timer i bil fordi jeg fikk min første matforgiftning i løpet av dette året, på Genova-ferja, på veien hjem. Ergo: ti måneder på Sicilia gikk smertefritt, men ti timer på den båten til nord-Italia ble til en heftig revers. Det ble et døgn med heftige minner om cellegiftkvalmens forbannelser. Men så var det over -og jeg var så glad!

2016-07-02 10.40.19

Den lengste dagen kjørte min utholdende ektemann 13 timer – fra vakre Langenau sør i Tyskland og helt inn på hotellet i Danmarks hovedstad.

2016-06-30 18.52.30

Derfra tok vi DFDS hjem til Oslo. Og ble stoppet i tollen fordi vi hadde med en ny hund. De lurte på hva vi hadde betalt for henne! Hoho, vi måtte si som sant er, at sicilianske gatehunder dessverre ikke står høyt i kurs. At vår vakre Pleasure var helt gratis. Og at hun er både chippet, sterilisert, vaksinert, behandlet og har eget pass. Så slapp hun inn i sitt nye hjemland.

2016-07-04 12.26.56

Ukene før vi satte nesa nordover, brukte jeg på å pakke sammen huset vårt i vakre Fontane Bianche. Sicilia. Jeg er en stor jobb å pakke sammen livet sitt. Slik vi også gjorde her hjemme før vi dro. Det er nesten skremmende -og støtende- å se hvor mye ting, klær, leker, effekter og duppeditter vi har kjøpt, fått og samlet oss i løpet av dette året. Å forbruke så mye, er ikke måten å spare planeten på. Å gå gjennom alle tingene får meg til å revurdere mine handlemønster. Nå må jeg virkelig kutte ned! Det vil både planeten, lommeboka og min psyke ha  godt av. At økonomien vil lide en liten dråpe av at jeg forbruker mindre, kan jeg ikke ta hensyn til. Jeg er drittlei av at vi i Norge tillater økonomien å bli den ypperste og fremste samfunnskraften. På Sicilia har  jeg sett at det går an å tenke og organisere seg annerledes. Mer hensynsfullt, mer medmenneskelig og klokere. Men mer om det senere.

Selv om vi kastet minimalt -og ga bort mye- før vi reiste hjem, ble det likevel åtte pappkasser som måtte sendes med spedisjon. Klær og bøker vi ikke fikk plass til i bilen. Vi fant ut at DHL var beste alternativ fra Sicilia. Men vi lurte på om vi hadde gjort noe dumt da den sicilianske DHL-sjåføren først ikke fant fram til huset vårt (som ligger midt i allfarvei) og som etter at vi syklet for å hente ham, klarte å spørre «Norge…? Er Norge i Europa?».
Men uansett, kassene har reist gjennom kontinentet, et par dager bak oss. I dag ankom de på døra vår her hjemme.

Så nå er det bare å pakke ut og opp. Og se tilbake på et fantastisk år.
Noe av det hyggeligste vi fikk med oss var Pleasure. Hun synes lykkelig over å ha blitt adoptert og fått et nytt hjem i nord. Men hun er ennå litt skeptisk til alle de nye luktene og lydene her.
Og Bisniss, som storkoste seg i Italia, synes å fryde seg over å være tilbake til et sted han bare lurte på om han hadde drømt om.

2016-07-10 10.00.01

Ti måneder går så fort. Ti lærerike, vidunderlige, utfordrende og flotte måneder i våre liv er over. Men alle inntrykk, kunnskaper og minner er for evigheten.

Del
18 kommentarer