Lise Askvik
Livet på Sicilia

Vi har forlatt paradis

Published on: juli 11, 2016 at: 23:08
18 kommentarer

Før vi flyttet til Sicilia tenkte jeg at de ti månedene i solen ville gå altfor fort.
Som raketter og magi. 

Jeg fikk dessverre helt rett.

For her sitter jeg nå, midt i et utall esker, kasser og kofferter, hjemme i min egen, norske stue. Året i paradis er over, og det forsvant som en røyk.

2016-07-09 21.37.51

Forrige uke tilbrakte vi med å krysse Europa i bil, hvilket gikk veldig greit og smertefritt for tre mennesker og våre to hunder, Bisniss og Pleasure.

2016-07-01 06.42.00

Vi tok ferje fra Palermo, forbi Sardinia og Korsika, til Genova, derfra kjørte vi via Como, gjennom Sveits, Lichtenstein og Østerrike, før Tyskland og så til København.

2016-07-02 14.13.53

Den korteste kjøredagen ble to timer i bil fordi jeg fikk min første matforgiftning i løpet av dette året, på Genova-ferja, på veien hjem. Ergo: ti måneder på Sicilia gikk smertefritt, men ti timer på den båten til nord-Italia ble til en heftig revers. Det ble et døgn med heftige minner om cellegiftkvalmens forbannelser. Men så var det over -og jeg var så glad!

2016-07-02 10.40.19

Den lengste dagen kjørte min utholdende ektemann 13 timer – fra vakre Langenau sør i Tyskland og helt inn på hotellet i Danmarks hovedstad.

2016-06-30 18.52.30

Derfra tok vi DFDS hjem til Oslo. Og ble stoppet i tollen fordi vi hadde med en ny hund. De lurte på hva vi hadde betalt for henne! Hoho, vi måtte si som sant er, at sicilianske gatehunder dessverre ikke står høyt i kurs. At vår vakre Pleasure var helt gratis. Og at hun er både chippet, sterilisert, vaksinert, behandlet og har eget pass. Så slapp hun inn i sitt nye hjemland.

2016-07-04 12.26.56

Ukene før vi satte nesa nordover, brukte jeg på å pakke sammen huset vårt i vakre Fontane Bianche. Sicilia. Jeg er en stor jobb å pakke sammen livet sitt. Slik vi også gjorde her hjemme før vi dro. Det er nesten skremmende -og støtende- å se hvor mye ting, klær, leker, effekter og duppeditter vi har kjøpt, fått og samlet oss i løpet av dette året. Å forbruke så mye, er ikke måten å spare planeten på. Å gå gjennom alle tingene får meg til å revurdere mine handlemønster. Nå må jeg virkelig kutte ned! Det vil både planeten, lommeboka og min psyke ha  godt av. At økonomien vil lide en liten dråpe av at jeg forbruker mindre, kan jeg ikke ta hensyn til. Jeg er drittlei av at vi i Norge tillater økonomien å bli den ypperste og fremste samfunnskraften. På Sicilia har  jeg sett at det går an å tenke og organisere seg annerledes. Mer hensynsfullt, mer medmenneskelig og klokere. Men mer om det senere.

Selv om vi kastet minimalt -og ga bort mye- før vi reiste hjem, ble det likevel åtte pappkasser som måtte sendes med spedisjon. Klær og bøker vi ikke fikk plass til i bilen. Vi fant ut at DHL var beste alternativ fra Sicilia. Men vi lurte på om vi hadde gjort noe dumt da den sicilianske DHL-sjåføren først ikke fant fram til huset vårt (som ligger midt i allfarvei) og som etter at vi syklet for å hente ham, klarte å spørre «Norge…? Er Norge i Europa?».
Men uansett, kassene har reist gjennom kontinentet, et par dager bak oss. I dag ankom de på døra vår her hjemme.

Så nå er det bare å pakke ut og opp. Og se tilbake på et fantastisk år.
Noe av det hyggeligste vi fikk med oss var Pleasure. Hun synes lykkelig over å ha blitt adoptert og fått et nytt hjem i nord. Men hun er ennå litt skeptisk til alle de nye luktene og lydene her.
Og Bisniss, som storkoste seg i Italia, synes å fryde seg over å være tilbake til et sted han bare lurte på om han hadde drømt om.

2016-07-10 10.00.01

Ti måneder går så fort. Ti lærerike, vidunderlige, utfordrende og flotte måneder i våre liv er over. Men alle inntrykk, kunnskaper og minner er for evigheten.

Del

Kommentarer (18)

 1. Anne Grethe Holmen

  Velkommen tilbake. Har nok vært interessant og lærerikt for liten og stor. Blir nok et lite vakuum en stund fremover, men så et det på’n igjen. Lykke til

  1. Takk, ja det har vært så flott! Vi er uendelig heldige som fikk til det året på Sicilia.
   Jeg skal bevare det i hjertet og hjernen i all fremtid.
   God sommmer!
   Klem

 2. Velkommen hjem, Lise! Håper at det er fint å være tilbake! Det er alltid hyggelig å lese din blogg!
  Hilsen fra Gro Jeanette.

  1. Tusen takk! Det er veldig hyggelig å være hjemme også. God sommer!
   Klem

 3. Gro Sander

  Flott å redde en hund fra et miserabelt liv. Du er et godt menneske Lise.

  1. Tusen takk! Den hunden har kanskje også reddet oss fra et mer miserabelt liv – uten henne <3

 4. Velkommen hjem, Lise! Godt å ha deg hjemme igjen Fantastisk og følge dine spennende og innholdsrike og spennende leserbrev Klem fra meg.

  1. Tusen takk!
   Det er var et fantastisk år.
   Og nå er det strålende å være hjemme.
   God sommer – og god klem

 5. Toril Marie Egeland

  Takk for koselig reisehistorie Lise, jeg syns dere nettopp reiste ned! Dagene flyr og ja vi må ta vare på det som betyr noe. Tenk dere har fått ny hund, sikkert ikke mange gatehunder der nede som er så lykkelige som den dere har reddet!

  1. Hihi, ja tiden har gått så utrolig fort! Hver dag man ikke lider eller plager noen er en gave. (Med mindre det er hen helse-ansvarlig som er med å opprettholde uhensiktsmessige og pasientfiendtlige løsninger!)

 6. Magnus S. Modig

  Velkommen tilbake 🙂

 7. Kristin Aardal

  Håper dere snart er på tur i Italia igjen, jeg. Utrolig koselig å lese det du skriver! Realiserer på en måte en av mine mange drømmer <3
  Velkommen hjem – enn sålenge 🙂

  1. Tusen takk! Jeg håper du kan få reise selv <3 Men det var ufattelig fint å reise, bo på Sicilia og få skrive om det.
   God sommer!
   Klem, Lise

 8. Velkommen hjem Lise. Har vært en reise å få lese dine historier og sett flotte bilder. Tenk alt det dere har opplevd. Alle inntrykk sitter nok i deres hjerter, kanskje mer enn vi har sett av bildene. ;-). Ja, hjertet er stort hos dere, når vakre Pleasure får bli med dere hjem. Lykke, lykke til. Og ha en kjempefin sommer.

  Klem fra Anita

  1. Tusen takk skal du ha! Mest av alt er vi bare uendelig heldige og privilegerte som har fått bo et år på vakre, hjertevarme Sicilia <3
   God sommer til deg.

   Klem, Lise

 9. Hei igjen
  Jeg kommenterte på ditt først innlegg, skulle lese Italiabloggen din i ferien, men det ble i dag istedenfor, syk hjemme fra jobb
  Utrolig koselig lesning,
  Du er vel godt igang hjemme nå tenker jeg
  Takk for herlig Borte-bo-reise-skildring
  Klem fra «hu med bikkjene» i Rælingen 😀

  1. Hei Anita! Og takk for hyggelig melding. Leit at du er syk, men hyggelig om jeg kunne bidra med litt hygge på en sånn dag.
   Ja, vi er veldig godt hjemme igjen nå.
   Koooos deg med bikkjene, så kan vi høres på KUG på P4 i kveld fra kl 21 om du vil!
   (KUG= Kjærlighet Uten Grenser)
   klemmer

Write a Reply or Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.