Lise Askvik
Livet på Sicilia

Når politiet stopper deg for å fortelle…

Published on: mai 3, 2016 at: 20:13
1 kommentar

Sicilianere har en hjertevarme jeg sjelden har møtt maken til.
Jeg må dele med deg, dagen lille opplevelse.

I ettermiddag gikk jeg tur med mine to hunder langs de støvete gatene her vi bor. Som vanlig slo noen av løsbikkjene følge med oss, det er alltid gøy å være flere. De vimser omkring og tigger godbiter, som de får i så stort monn at flere av dem nå henger utenfor porten vår på heltid.
Da kom den lokale politibilen. Den stopper opp ved oss. Ut av bilen oser to kjekke karer i uniformer. Jeg kjenner dem nå. De har kommet på besøk hjem til oss to ganger allerede. For å skravle, for å flørte, for å le med oss. Jeg fryder meg over nysgjerrigheten og kontaktsøkene deres.
De kysser meg på begge kinn og gestikulerer ivrig, for de har følgende viktige sak på hjertet; den lokale løshunden som alle dyrekjære her nede kjenner under navnet «Pascal» har blitt påkjørt av en bil!
«Men vi tok ham til veterinæren, så nå er bruddet hans spjelket og gutten bor med oss på politistasjonen».
Der kommer han til å få bli til han er god som ny. Under kyndig overvåkning og jeg gjetter, med mye kos og oppmerksomhet.
Jeg kunne ikke annet enn å gi hver av politigutta enda et kyss og et smil før de humpet videre i bilen sin.

Her er Pascal (hvit) på stranden sammen med dama si Ira (sort) og kompisene Sorben (brun) og Pleasure (med bles).
Før han ble påkjørt.

2016-04-08 17.41.02
Kveldstur med innlagt kosepause, med Bisniss og Pleasure, Pascal, Ira og Sorben.
2016-04-08 18.04.04

Del

Kommentar (1)

  1. Aase Sanna H. Soldal

    Heisann! Send litt sol og sommer hit da!
    Du…. Vi lurer litt på Sicilia neste sommer, men det er vanskelig å vite hva en skal velge. Har du noen tips? Vi er ikke helt prototypen på andre i dinosauralderen, for vi liker ikke fred og ro! Må ha litt liv og røre rundt oss, en kafé på hjørnet, vinbutikken over veien og løsbikkjer på trappa! Gjerne et par av de politigutta dine i nærheten! Søren ikke lett å finne ut hvor en skal begynne? Reise med et selskap, bo på hotell eller finne noe å leie? Det er vel temmelig dyrt kanskje for oss pensjonister?
    Takker på forhånd om du gidder ta deg bryet med å tenke ut et svar!
    Hilsen fra Bergen, hvor det utrolig nok ser ut til å bli en dag med oppholdsvær!

Write a Reply or Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.