Lise Askvik
Livet på Sicilia

Herlige heklehelvete!

Published on: februar 28, 2016 at: 20:05
11 kommentarer

Jeg har nå ti måneder permisjon fra P4, men jeg ligger ikke helt brakk. For midt oppi kampen for et bedre helsevesen, mot fryktkultur, mot mobbing i Malvik kommune og underveis i familiens inntreden i siciliansk kultur og språk -har jeg fått et anfall av hekle-og-strikkedilla.
Et voldsomt anfall!

Jeg er rett og slett blitt et realt heklehelvete. Og jeg elsker det! I perioder er jeg nærmest manisk kreativ, og her på Sicilia har jeg funnet et utrolig kult, tykt og fargesterkt garn som jeg er blitt inspirert av. I løpet av to måneder har jeg begått:
* omlag 70 luer med lange, lekne dusker
* åtte vesker
* to store puter
* ett, rundt hekleteppe -som jeg ennå ikke er ferdig med.

2016-02-07 11.57.17

Joda, det skal innrømmes; ikke alt er like fint, flott eller brukbart. Og ja, jeg har ofte vondt i hendene når kvelden kommer, øm og stiv av harde masker og gjentatte bevegelser. Men jeg kooooooser meg sånn med å lage, at det er det verd!

Og noen av kreasjonene er blitt ganske bra. Ihvertfall bra nok. Oppskrifter har jeg ikke. Det morsomme er nettopp å være fri, bare å finne på og lage akkurat det som faller meg inn.

2016-02-07 12.01.25

Dessuten; noe har jeg gitt bort. Alle barna i Leos sicilianske klasse fikk hver sin lue i løpet av en engelsktime, etter at vi hadde tatt opp navnene på ulike klesplagg. Etter det rant det inn enda flere bestillinger. Så gikk jeg brålei av luer.
Men ikke av garnet.

2016-01-22 08.56.20

Så da begynte jeg å lage vesker. Jeg testet ut den første (mørkeblå og hvit), og til egen overraskelse så virket den! Ja, den er både funksjonell og fin, passe stor og god å ha både på skulderen og i hånda. Så da var det bare å lage den neste, og den neste og alle de neste. Og ennå er jeg ikke fornøyd.

WP_20160219_12_22_33_Pro

Heldigvis er garn billigere her enn i Norge. For det har blitt i overkant mange av dem, og et utall turer til de ulike kineserbutikkene som selger nøster for 2, 3 eller 4 euro per stk.

Om jeg får med meg hele kolleksjonen hjem når vi pakker sammen og  setter nesa nordover til sommeren, det er ennå uvisst. Det er visstnok veldig trendy med ekte hjemmelaget og håndarbeid hos flere av de store motehusene. Akkurat som her i steinhuset sør i Middelhavet. Enn så lenge bekymrer jeg meg ikke, men bare hygger meg intenst både med å lage og stable produksjonen.
Og selvsagt med å vise frem noe av det 😀

Garn som får det til å klø i kreativiteten:WP_20160228_19_07_44_Pro

Vesker, teppe og siciliansk Pleasure. Vår lille løshund som tester teppet <3WP_20160228_18_03_10_Pro

Del

Kommentarer (11)

 1. Så mye flott du har laget ! Herlige farger man blir glad av

  1. HIhi, takk – ja, det garnet er så gøy å holde på med! Det blir tivoli og full fest ganske snart etter at man griper pinnene. Lurer på om jeg rekker å bruke opp alt garnet eller om jeg må fylle bilen med dette når vi skal hjem…?

 2. Anita Borgvang

  Veska funker utrolig bra ! Hilsen Thelma <3

  1. Hihi, takk så hyggelig! Den var du jo selv med å komponere. Det var artig å se den i bruk her nede, hvordan den matchet både deg, dine farger og din stil. Gøy at du bruker den!
   Love, Louise

 3. Annette Arildsdatter Neumann-Korsgaard

  Så flotte vesker! De skulle jeg gjerne hatt oppskrift på

  1. Takk Annette!
   Jeg kan dessverre verken lese, forstå eller skrive oppskrifter, men jeg tror du får en veske omtrent sånn med det tykke og elastiske garnet jeg bruker: Hekle HARDT en runding i bunnen og ta opp maskene på strikkepinner når bunnplata er heklet stor nok. (Jeg får ofte 64 masker, pussig nok uten å telle). Strikk på rundpinne så fargesterkt eller dempet du vil, finn på mønster som gjør deg godt og strikk inn åtte eller 12 hul øverst langs kanten -til snurpesnor- (Jeg feller av og legger ny maske for hvert hull). Så strikker jeg to-tre runder til før jeg feller av, men lar 4, eller 6 masker gjenstå på hver side. Med dem strikker jeg håndtaket. Så hekler jeg en kant øverst og langs håndtakene. Helker en snurpesnor og trær den inn. Og vips: veske!
   Lykke til!
   Klemmer

 4. Så flott. Skulle gjerne ha stikket en sånn veske jeg å. ☺

 5. Herlig FlittigLise

 6. mona-heidi isdal

  Så herlig ! Jeg har dykka i restegarnet og strikker noe som enten blir lue eller skjørt til niese på 1år eller putetrekkk 😀 Moro å bare la det vokse fram og ikke følge oppskrift ! Kos deg i Italia , jeg går italienskkurs og gleder meg vilt til Romatur i april kanskje jeg forstår litt denne gangen !

  1. Åh, benvenutti a Italia, cara Mona-Heidi! Vi har to lidenskaper til felles: støvellandet og camicazestrikking! La oss få høre hva strikkeriene blir til, da! KLemmer

 7. Coby Omvlee

  Morsomt. Lise. Jeg trodde at du ikke var en person som kunne sitte stille. Men det kan du jammen!
  Klem, Coby

Write a Reply or Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.