Lise Askvik
Livet på Sicilia

Ville du bodd her ett år (eller mer eller mindre)?

Published on: desember 18, 2015 at: 19:39
6 kommentarer

Jeg har lovet Marcello, den skjønne landlorden vår, å fortelle deg at vårt herlige, sicilianske hjem er ledig fra neste høst; september 2016.  For da har vi reist hjem til Leirsund. 
Sånn i tilfelle du, eller en du kjenner, skulle vurdere å gjøre som oss; unne dere et år i himmelen?
😀

Huset har herlig basseng, fire soverom, stor hage med oliven, mandarin- og appelsintrær, hibiscus og kaktus. Her er stor stue med peis og et trivelig kjøkken. Balkonger i tre etasjer og havsutsikt, stranda ligger 600 meter unna. Utenfor porten ligger en økologisk drevet sitronplantasje med verdens hyggeligste Salvatore som trepasser. I landsbyen ligger fire barneskoler.
Siciliansk sjarme hele veien <3

Kanskje ikke så overraskende at dette kan anbefales?

Foto ved Espen Solli / Se og hør:
SOH utenfor basseng
SOH i porten m bisniss

soh kjøkken

Soh sitron
soh skolen

 

 

Del

Kommentarer (6)

 1. Hilde Knagel

  It looks fantastic, but it would be nice if you wrote somethin about the rental-price for 1 year.
  I wish you a Merry Christmas.

  1. Is IS fantastic! And the price depends on how many people you are – and how good you are at negotiating 🙂 And of course -of the price of the Euro. You can mail the owner for an informal talk about it, his name is Marcello Nativo -he is at info@aupair2000.it.
   If any questions, mail me at lise.askvik@p4.no.
   🙂

 2. Bente Skauge

  Hei Lise.
  Vi er en litt «udda» familie; kjærestepar med mine to «unger» på 18 og 23 år. Vi elsker Sicilia, har vært der på ferie og bodd rundt omkring to uker.
  Jeg ble kreftsyk i 2011, det samme året jeg traff igjen gamlekjæresten min fra videregående, og da jeg var ferdig med behandlingen (totalprotese bryst med påfølgende cellegift og strålebehandling) tok han meg med til dette fantastiske landet! Jeg har vært ansatt i kreftforeningen som sykepleierkonsulent. Nå jobber jeg som sykepleier i demensteam i Sarpsborg. Tror jeg heller til de svakeste gruppene, og du og du hvor mye man kan få gjort! Jeg sliter med fatigue etter behandlingen, uten at det er blitt diagnostisert. Jeg vil så mye, men møter veggen. I mitt team er vi bare to, og kollegaen min har vært mye sykemeldt dette året. Jeg skulle ønske at jeg vant en million og bare kunne ta et år fri og dra avgårde! Jeg synes du er knalltøff, og det du legger ut på twitter og publiserer i bokform er til en utrolig inspirasjon for å stå på! Jeg håper ikke at jeg har misbrukt denne kanalen til å formidle dette og ønsker deg og dine en riktig god jul og fremtid! Klem fra Bente

  1. Kjære, gode deg Bente!
   Tusen takk for din historie – vi hadde kreft det samme året. Jeg ønsker også at du skal vinne en million -eller fem- og ta deg et herlig friår! Fatigue og omsorgsjobb høres ut som en vanskelig kombinasjon. Du er sterk. Hvis jeg kan bidra det minste med litt motivasjon så er jeg glad for det. Det er jo DU som bidrar her i verden, tenk hva du har vært med på å hjelpe og lindre både gjennom Kreftforeningen og i demensteamet <3.
   Det var fint å høre fra deg. Jeg ønsker deg og dine en veldig god høytid, julefred, hvile og mer overskudd i 2016!
   Varme klemmer fra Sicilia
   PS: Si fra om dere kommer ned igjen før vi drar hjem så må vi møtes til en kopp kaffe!

 3. Ingvild Bye

  Hei 🙂 Vært i samme brystkrefthelvetet selv…..alltid drømt om Italia, men ventet på en mann som kunne bli med. Fortsatt singel, men hvorfor ikke følge drømmen min og gjøre dette alene??? Ellers forblir det vel bare en drøm… Har to flotte sønner, Jørn Daniel på snart 25, og Adrian på snart 17. Og to søte pusejenter som også hater vinteren i Norge. Egentlig håper jeg å finne mitt sted på jord 🙂 Jørn Daniel ville nok blitt med til Italia, han har Aspergers syndrom og er ung ufør. Jeg er også ufør etter kreft × 2, migrene pluss andre ting….men veldig klar for varmere strøk, og noe som gir livet mer mening.

  1. Hei Ingvild!
   Det høres ut som om du er klar for å ta saken i egne hender. Ikke kast bort ungdommen din på å vente på prinsen og alt det der som kanskje ikke kommer av seg selv. Grip skjebnen med begge hender, gjør gode forberedelser og gå frem med mål om å få til en reise og en berikende opplevelse. Om det blir Italia eller en kortere resie er ikke nødvendigvis så avgjørende. Det viktige er at man innimellom i livet har godt av å skifte omgivelser og perspektiv. Mange av våre tanker og problemer følger med på lasset også når vi drar0, men endel nye tanker og analyser vil også dukke opp. Det er disse som utvider livet og gjør oss rikere. Får noen problemer til bli mindre, og kanskje nye til å dukke opp. Og hvem vet – kanskje prinsen møter opp nettopp dit du drar?
   (Unødvendig å si; men ta godt vare på helsa underveis!)

   God jul til deg og et rikt 2016!
   Klem, Lise

Write a Reply or Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.