Lise Askvik
Livet på Sicilia

Om jeg kan hjelpe til? Klart jeg kan!

Published on: desember 15, 2015 at: 19:19
0 kommentarer

Det er så hyggelig å få entusiastiske henvendelser fra nordmenn som kunne tenke seg å å reise hit til Sicilia. Jeg fryder meg hvis mange flere får oppleve denne genuine perlen!

Når man velger (og er så heldig å få være) synlig i media, får man ofte tilbakemeldinger. Jeg også, og det er moro. Noen spør om hjelp til kortere og lengre opphold her under solen. Klart jeg bistår! Det er rett og slett herlig å få fortelle om denne vakre pletten på jord.

seher1

For å være helt ærlig forstår jeg ikke hvorfor Sicilia ikke er minst like populær som Mallorca -som jeg kjenner godt. Her er naturen like storslått, strendene like hvite, folket så varme og vennlige, maten enda bedre, barokkarkitekturen mer henrivende, prisene lavere – og vinen… Italia er verdens største vineksportør, ikke uten grunn. Her er Europas mest aktive vulkan (hun røk veldig her forrige uke), vi har pinjeskoger som maner frem troll og skrømt, her er pittoreske gater, legenders fødested -både St. Lucia og matematikeren Arkimedes levde og døde her- og Sicilia har sitt eget, ukjente Grand Canyon! Veiene er brede, gode og biltrafikken har roet seg. Jeg møter ofte mer høflighet i trafikken her enn hjemme. Mafia merker ingen turister noe til. Ei heller vi, eller sicilianere flest. Høvdingene sitter vel nå bak lås og slå. Jeg føler meg minst like trygg her som i Norge.
Og pussig nok; jeg har faktisk til gode å oppleve nordmenn som ikke blir mer enn gjennomsnittlig sydenbegeistret over Sicilia når de først har vært her. Men de finnes vel. Kanskje.
Men det er noe ved denne øya som treffer godt…

ETNA RYKER: sett fra fly på onsdag.
(Saken fortsetter under bildene)
2015-12-09 14.29.32

Mange spør om jeg kan hjelpe til og undersøke mulighetene for lengre eller kortere opphold og ferier her -og det er veldig hyggelig å kunne bistå! Så jeg svarer ja så langt jeg kan.
Hvis også du vurderer en tur og trenger noen tips, så ta kontakt og jeg kan i hvert fall anbefale både ruter og opplevelser. Min e-postadresse er lise.askvik@p4.no.

PS: Til våren planlegger vår venn Marcello å arrangere egne matreiser hit, med kokkekurs for gelato, pasta og annet godt – og med besøk ut dit de beste råvarene vokser, pluss bad, natur og kultur, som langhelg og ukesopphold.

 

LITE HUS: med stor utsikt ned i deler av Sicilias Grand Canyon: Cavagrande de Cassibile.

 

 

 

WP_20151128_13_30_47_Pro

NOEN holder stand og bader fremdeles.

2015-10-11 14.43.02

ETNA igjen. Hun tar seg en sigar.

2015-12-09 08.37.04

HUND og katt. Lokale sjarmører.

2015-10-17 09.20.46
FAMILIETUR: Koselige gater med hus og små, yndige balkonger i Siracusa. (Foto: Espen Solli /Se og Hør)

soh i oritiga

Del

Write a Reply or Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.