Lise Askvik
Skråblikk

Hvis du liker Smash, er dette et must!

Published on: desember 11, 2015 at: 19:29
0 kommentarer

Haha, jeg har klart å finne på noe godt! Så her kommer en idiotsikker og idiotutprøvd oppskrift -og for å være tidsriktig kan vi godt kalle det for juleknask.

Hvis du liker Smash er dette midt i blinken. For hele ideen bygger på at munnen er glad i søtt og salt sammen, sånn som Smash, peanøttsjokolader og Snickers.

(Fortsetter under bildene)

WP_20151207_10_38_20_Pro

Først sauset jeg sammen en spiseskje sukker som jeg smeltet i teflonpanne. Da smøret var brunt, helte sønnen min utover en kopp med sukker. Det så i begynnelsen ut som Nordpolen, dette hvite, ujevne og runde kontinentet i hvitt. Snart begynte sukkerfjorder å smelte, i intrikate mønstre, der nede i panna. Vi stirret som hypnotisert og fulgte med på naturkatastrofen som bredte omkring seg der nede, stadig raskere og raskere gikk smeltingen! Etter bare to minutter var hele det snøhvite kontinentet smeltet til en mørkebrun masse. Tragedien var et faktum! Så da var det godt å trøste seg med tanken på at vi snart skulle få noe søtt i munnen. Aldri så galt var godt for gapet.

WP_20151207_10_29_52_Pro

Knekken helte vi over en haug med vanlig potetgull slik at den søte massen festet seg til flakene, noen i klynger og andre separat. Og vi husket å gjøre det over bakepapir, for dette kan feste seg godt! Når vi mente gullet hadde fått nok, laget vi striper og hauger av resten. Knekkmassen var knallvarm så det gjaldt å styre seg til den fikk kjølt seg. Det tok omtrent fem minutter- like lenge som hele prosessen frem til dette.

WP_20151207_10_30_42_Pro

Snart serverte vi herlighetene våre.
Ikke lenge etter var de borte vekk.

Del

Write a Reply or Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.