Lise Askvik
Skråblikk

Gaver til jul?

Published on: desember 8, 2015 at: 14:04
2 kommentarer

Ønsker du deg en opplevelse til jul – nye tanker eller bare en god latter?
Eller vil du gi bort noe som varer både i hånden og i hjertet?
La meg i all beskjedenhet få presentere noen av mine bøker som kan bestilles online eller i alle bokhandler:

Kreft ga meg kraft / Mitt år med brystkreft (Aschehoug)
Gampeglis på rampevis (Nova)
Livsglede (Nova)
Helsesviket (Aschehoug)
(Fortsetter under bildene)

WP_20151208_13_03_20_Pro

Kreft ga meg kraft er min historie om den kreftreisen jeg ble tatt med på fra 2011, om de mestringstrategier som hjalp meg enormt, kampen for rekonstruksjon «Pupp til folket» og om behandlingens oppturer og nedturer. Om familieliv, tankestruktur og gleder under veis i et tøft pasientforløp – og mange, varme møter med hardarbeidende helseansatte. Dessuten handler boken om min gryende innsikt i et helsesystem som ikke tar spesielt godt hensyn verken til endel pasienter eller ansatte.
Boken er utgitt i tre opplag, det siste under tittelen «Mitt år med brystkreft« i Ascheougs selvhjelpserie. Her har jeg også skrevet et sistekapittel om rekonstruksjonsoperasjonen jeg fikk etter tre år.
Noen omtaler av boken i ulike kilder her. Og her, her og her.

Gampeglis på rampevis – dyredikt som biter litt- er en lystig bok for barn og voksne. Denne boken skrev jeg sammen med sønnen min Leo mens jeg var under brystkreftbehandling. Den inneholder frekke dikt og fargeglade illustrasjoner av fantastiske Turid T. Helgesen. Passer for barn fra 3 til 93 år -og kommer med lattergaranti.
10 kr fra hver bok går til brystkreftaksjonen Rosa Sløyfe.

WP_20151208_13_58_18_Pro

Livsglede – enda en bok for å løfte stemningen! Også denne rikt illustrert med grafikk, foto og akvarell fra Turdi T. Helgesen. Boken tar for seg 24 følelser fra øverste hylle og gir ideer, fakta, kuriosa og kunnskap om følelsenes kontraster og hvordan du kan gå fra minus til pluss-følelsen. Inneholder også små virkelighetshistorier som illustrerer følelsene.
Intervju om boken her. En av bidragsyterne til boken.  Intervju i KK.

WP_20151208_13_40_15_Pro

Helsesviket – min viktigste bok. Skrevet sammen med 17 helseansatte på alle nivåer og fra hele landet. Boken setter fokus på de delene av dagens helsesystem som feiler grovt og undergraver viktige deler helsesektorens mål: best mulig pleie for pasientene. Boken er skrevet i brevs form. De siste tre kapitlene har jeg skrevet – ett til media, ett til ansvarlige politikere og ett til almenheten. Bør leses av alle som interesserer seg for samfunnet og egen helse.
Omtaler av boken, i blogg, og i Tidsskrift for Den norske Legeforening.

Hvis du har lest en eller flere av bøkene må du gjerne skrive noen ord her.

 

 

Del

Kommentarer (2)

  1. Hallo Lise! Tusen takk for at jeg fikk være bidragsyter i din flotte bok Livsglede, og for at du lenket til meg fra blogginnlegget ditt. Superhyggelig 🙂
    Veldig flott blogg du har, stå på!

    1. Selv takk, flinke Gro Jeanette!

Write a Reply or Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.