Lise Askvik
Skråblikk

Skal vi fortsette å dele på jordkloden?

Published on: desember 7, 2015 at: 18:47
4 kommentarer

Eller skal vi prøve å utslette dem vi ikke liker for å få hele kloden for oss selv,
til vår familie, vårt folk og vår rase?
I så fall; hvem skal vekk?


kloden

Skulle vi for eksempel tatt knekken på alle med brune øyne -da går jo også jeg med i dragsuget, men pyttpytt litt svinn må vi vel regne med. Hva om vi tar alle med mørk hud -inkludert de som blir skikkelig brune om sommeren? Eller hva med å fjerne de som tenker og tror annerledes enn oss?
Hm, jeg tror faktisk på reinkarnasjon – er det oss eller de som ikke tror som da skal vekk?

Huff, dette blir litt klinking, for hvem skal bestemme hvem som må bort? Er vi villige til å gå tilbake til dit hvor den sterkestes rett gjelder? Og i så fall, hvordan skulle vi fått tatt knekken på hele menneskeraser, land og kontinenter uten at de tok oss først?

Neida, jeg mener ikke at noe av dette er gode ideer. De fleste nordmenn holder menneskerettighetene for grunnleggende og har overhodet ikke noe ønske om å utslette andre. Men likevel er det forståelig å kjenne på en liten uro i disse dager når ulike folkegrupper møtes i store antall og kampen om ressursene blir mer tydelig.

Vi lever i en endringstid. Masseforflytninger av mennesker til Europa skaper en ny sammensetning i befolkningen, og nye konsekvenser dukker opp. Noen følger vil være tydelige, andre blir knapt merkbare. Noen vil være skremmende, andre mer nøytrale og en god del vil være berikende og oppbyggende. Hva du får ut av endringstiden kommer mye an på deg selv –og hva du ser etter. Dessuten avhenger enormt mye av hvilke signaler våre politiske ledere, media og sosiale medier bringer oss.

I urtiden gjaldt det for apemennesket primært å overleve. Dernest handlet det om å verge familien. Siden ble overlevelsen knyttet til klanen. Så landsbyen. Hele riker oppsto, senere kom nasjonalstaten og så kom de enorme unionenes tidsalder; våre dager. Med kriger, nød, ekstremisme, enorme folkemasser på flukt, og med trusler både fra nasjoner og naturkatastrofer, trer noen av våre primitive mekanismer frem: vi vil slåss for ressursene og sikre vår egen overlevelse.
Meg, min familie, min landsby –mitt land og min levemåte. Det krever disiplin, tankekraft og endringsvilje å se en ny tid i møte.

Spesielt hvis vårt fokus hviler på terrorfrykten. På ekstremismen. På mørkekrefter som kanskje også kommer i større monn fremover. Hvis vi ser tilbake i historien finner vi også historier om berikende, vakre og utvidende opplevelser som følge av at mennesker flytter på seg og møtes. Fremtiden kan komme til å bringe gledelige vendinger hvis det er disse vi klarer å dyrke frem. Det er ditt valg hva du skal fokusere på og hva du vil se etter.

Vi har dessuten ikke så mange valg;
hvis vi er enige om at vi ikke kan utslette hverandre og ikke skal fortsette å mase oss ut med krig og terror, må vi enten leve sammen og respektere at vi er forskjellige, eller dele kloden inn i ugjennomtrengelig oppdelte stykker der like folk må holde seg i samme geografiske område. Lik elever på skolen som ikke kan holde fred; de skilles ad med fysisk forflytning til hver sin ende av klasserommet.

Hvis vi ikke klarer å respektere hverandre blir kanskje dette en siste nødvendig utvei: Nordmenn, svensker, finner og islendere får holde seg i Skandinavia.
Kanskje øya Island kan varmes opp med lokk, byer og monumenter flyttes for å bli et fredelig hjem for israelitter?
Midtøsten for arabere, Afrika for afrikanere og så videre.
Usas blandingsbefolkning måtte få egne stater for ulike folk; ateister, kristene, rike, lystdrevne, økonomer, filosofer, sexavhengige og alle andre må kunne få velge seg hvor de ville bo. Det landet du velger, for eksempel ved 20-årsalderen, er der du må bo resten av livet. Besøk over landegrensens er ikke å tenke på, det blir bare uro og ufred av sånt. Dessuten må vi slutte å fly for det ødelegger miljøet.

(Fortsetter under bildet)

folk

Vi måtte forresten hatt et Smelteland også  – åpent for absolutt alle som ville dit, slik nesten hele verden er i dag. Kanskje det til slutt ville vise seg å bli et fredelig rike, hvis kravet for å flytte dit var at du måtte akseptere og respektere enhver person uansett ulikheter, så lenge du ikke begikk overgrep og levde i pakt med menneskerettighetene?

Er det en idé å forsøke å skape Smelteland i hvert land akkurat nå, slik at en sånn ny, streng verdensorden aldri blir nødvendig?
Det er ennå mulig å få det til.
 

 

 

Del

Kommentarer (4)

 1. Hei Lise,

  Morsomt å følge livet deres sørpå 🙂

  Jeg legger merke til at du ikke fikk noen kommentarer på denne bloggposten, hadde du regnet med det?

  Hils gubbe og barm, og Cava hilser Bissniss 🙂

  1. Hihi, jeg ser på hver eneste kommentar som en opptur og en overraskelse -forventer ingenting Men er spent på om Norge klarer å integrere de 30000flyktningene slik vi gjorde med de 30000 etter balkankrigen. Og hvor mange som blir sendt ut pga manglende behov for beskyttelse.

   1. …og du: Bisniss sender hete boff til Cava ❤ Og jeg til Heidi

   2. Morten

    Dette er jo det mest brennhete temaet som er om dagen, og folk setter hverandre i båser så det synger etter. Jeg syns det er trist å se hvordan folk kvier seg for å si noe, i fare for å bli stemplet både rasist, landssviker og det som værre er ..
    Jeg bare tenkte nå jeg leste bloggposten din at her blir jeg veldig overrasket hvis noen kommer med et standpunkt den ene eller andre veien 🙂

    Ellers er det flott å se at dere har det så bra, med rusken aksjoner og greier, veldig bra 🙂

Write a Reply or Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.