Lise Askvik
Skråblikk

Pokkers smoothie!

Published on: november 26, 2015 at: 18:49
7 kommentarer

Jeg har en flink venninne som lager de herligste juicer av absolutt alt. Selv har jeg det magiske, motsatte talentet; jeg kan ødelegge enhver frukt som smoothie.

Da jeg var hjemme i Norge sist fikk jeg bo, spise og nyte gode dager hos Anita. Hun hadde fått ny juicemaker og dermed disket hun opp med en smoothie-juice av røbetter, gulrøtter, ingefær, appelsinjuice, banan og kanskje enda mer. Den var tykk og herlig. Og mørkerød. Jeg ble hekta og drakk Anita-smoothie til det var tomt i halvannenliter´n. Over to dager, vel å merke.
Dette måtte jeg klare å få niåringen min til å like også!

smoothie

Da jeg kom hjem til Sicilia fant mannen min ut at vi hadde en uåpnet juicemaker stående på kjøkkenet vårt – oh, lykke! Jeg kastet meg over frukt, grønnsaker og juicer og skrellet og blandet. Fersk og nærmest smakfri spinat måtte oppi. Likeledes kortreist klementin, sitron, eple og banan. Kanskje litt rødbeter? Ja, isbiter også!

Jeg har ikke tro på ren fruktjuice eller «fem om dagen». Fruktsukker øker blodsukkeret kjapt og insulinutskillelsen blir enorm. Fem grønnsaker om dagen derimot, langsommere karbo i annet enn rotgrønnsaker, har jeg mer tro på. Men dessverre er ungen min lite begeistret for nettopp grønnsaker. Smoothie med grønt, sammen med litt velsmakende frukt, måtte vel bli bra?
Ett magisk minutt senere var min første smoothie et faktum.

Både mann og sønn drakk. Pliktskyldigst. Selv synes jeg det var ganske godt, men ikke så bra som Anitas. Jeg prøvde om igjen dager etter. Den ble ikke noe bedre.
Siden forsøkte jeg meg daglig. Det ble mange ulike mikser, med stadig nye ingredienser.
Gutta drakk.
Fortsatt pliktskyldigst.
Selv syntes jeg at den ble mindre god for hver gang. Selv da jeg bommet på appelsinjuicen og tok mandelmelk i stedet, for ble det ikke godt. Snarere verre.
Det ble til at jeg trappet ned og tok en smoothiepause.

Sist helg hadde jeg kommet meg over nederlagene, og gjenfunnet mot og tro på egne ferdigheter. Grønnsaker og frukt i skjønn forening kom frem. Vakre farger og appelsinjuice. Fenikkel måtte prøves ut!
WP_20151122_10_25_11_Pro WP_20151122_10_45_47_Pro

Så satte jeg i gang mosfunksjonen. Og alt det vakre ble kastet sammen:

WP_20151122_10_47_11_Pro

Hvordan kunne de pene og sunne ingrediensens mine bli så sykelige? Dette minnet mest om galle, pest og bæsj. Den var lysegrønn i to minutter, deretter ble den brun. Som jord.
Men det kunne jo hende at den smakte bedre enn den så ut?
Gutta ble innkalt og servert mors mistenkelige mix.WP_20151122_10_58_00_ProÅ kalle det en suksess vil være å overdrive.
Nå abdiserer jeg og gir opp hele prosjektet!

Med mindre du kan hjelpe; hvordan i all verden skal jeg klare å lage en sunn juice som inkluderer noen  grønnsaker, som både ser god ut og som gjør godt?

Del

Kommentarer (7)

 1. Anita Borgvang

  HOHOHO, Lise, det er jo ingen tvil om at du har talent ! Øvelse gjør mester og en utfordring: Hvem lager den beste julesmoothien 9. desember ? 🙂

  1. Yeah right… jeg blir selvsagt ikke med på noen konkurranse om å lage den beste smothien – ihvertfall ikke mot deg. Men jeg tror jeg skal slå deg i «årets mest avskyelige drikke»!! 😀

   1. Anita Borgvang

    Jeg gleder meg <3 !

 2. Merethe Haugen

  Grønn supersmoothie:

  Ingredienser:
  2 glass

  1 moden avokado
  1 lime
  1–2 kiwi
  2 dl eplejuice
  1 god håndfull ferdig vasket babyspinat

  Slik gjør du:

  Del avokadoen i to. Fjern steinen og skrap ut alt fruktkjøttet med en skje. Skjær av skallet på kiwien. Bland avokado, kiwi og spinat i en hurtigmikser. Tilsett eplejuice og press over limesaft. Kjør alt til en jevn og smidig smoothie.

  1. Tusen takk! Jeg skal se om jeg klarer denne, men jeg må kutte ut avocadoen for begge gutta er allergiske mot det. Pussig nok. Men når jeg har servert dem kan jeg ha oppi avocado i siste rest og ta den selv! 😀 Takk igjen!

 3. Mona Malmin

  Hei Lise, Har du prøvd noen av oppskriftene til Norges ‘Juicedronning’ Carina Hultin Dahlmann? Sjekk siden hennes: http://www.juicydrops.no/
  Mye godt her, og følger du oppskriftene, så er det ikke mulig å gjøre feil 🙂
  Lykke til 🙂

Write a Reply or Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.