Lise Askvik
Livet på Sicilia

Lausbikkjene er topp turkamerater!

Published on: november 24, 2015 at: 20:56
2 kommentarer

I begynnelsen var jeg livredd løshundene. Nå blir vi skuffet hvis ikke minst to, tre av dem blir med oss når vi når vi går tur.

Da jeg gikk til skolen for å hente sønnen min Leo i dag lå Labanella, Sorba og Sorry utenfor porten vår. De lærer fort, og hos oss er det stadig brød med smør å få. Det setter de pris på, så her er det lett å kjøpe seg firbeinte venner. Vi trasket og hoppet og lekte oss avgårde; Bisniss og jeg, Labanella, Sorry og Sorba. Ja, de har selvsagt alle fått navn av oss.
WP_20151120_16_54_20_Pro

Inne i landsbyen der skolen ligger møtte vi Bonnie. Hun lå og sov på et gatehjørne. Men det er sjeldent å møte Bonnie uten sin trinne venn Clyde. Bonnie reiste seg og slo følge med oss alle bort til skolen. Der ventet de utenfor skoleporten i ti minutter mens jeg hentet gutten min. På vei gjennom landsbyen følte Leo og jeg oss som en severdighet der vi hadde en hund i bånd og fire attåt. Bisniss er yr av fryd over alle vennene sine. Folk titter og lurer på om den lille, hvite hunden vår er trygg. Man skal aldri stole 100% på en hund, men denne gjengen er lett å like, her er et lett logrende haler, milde blikk og lekenhet i kroppsspråket. I det vi rundet hjørnet hos grønnsakshandleren dukket også fyldige Clyde opp! Han slo selvfølgelig følge og dermed diltet vi alle hjem i en stor og glad flokk.

WP_20151124_14_14_20_Pro

Bare noen av nabohundene snerret misfornøyd og utfordrende mot oss da vi passerte. Clyde tok til motmæle, men heller ikke her ble det tilløp til mer enn halvhjertet kjefting.

WP_20151124_14_16_47_Pro

En kilometer senere var vi alle trygt hjemme. Før Bisniss måtte inn bak porten vår tok vi oss tid til litt lek, så stakk resten av gjengen ned mot stranda.

Jeg er litt skeptisk med tanke på utøy og parasitter disse bikkjene kan ha med seg, men alle ser sunne og friske ut -og noen sjanser må man ta i livet. Vi holder godt øye med dem og Bisniss får ikke være mye borte i dem mer enn i korte sekunder. For at han har enorm glede av å være sammen med sine artsfrender er lett å se!
Og vi unner ham gleden så lenge alle er så vennlige som hittil.

Så sånn går no dagan er på øya. Kanskje har også du gått en tur litt utenom det vanlige i dag?

WP_20151124_14_22_15_Pro

WP_20151124_14_23_48_Pro

Tags: Hunder, tur
Del

Kommentarer (2)

 1. Unni Barstad Jernberg

  Gleder meg alltid over dine blogginnlegg Lise! Du er så herlig personlig at jeg føler at jeg kjenner deg! Og for et humør du har, skulle gjerne lær noen triks for hvordan holde humøret når det ser mørkt ut rundt en. Takk for flott blogg, bilder og positivitet! <3

  1. Åh, hihi – tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding, kjære Unni.
   Du vet, det er ikke vanskelig å være takknemlig og glad når man har overlevd både brann, skudd og kreft – og i tillegg unner seg et jubelår under solen med mine aller kjæreste! Og i tillegg får enda flere venner 🙂
   Jeg har skrevet endel om hvordan jeg administrerer hodet og hjertet for at dagene skal bli best mulig både under sykdom og helse i boken min «Kreft ga meg kraft» (Aschehoug) – utgitt i selvhjelpsserien under navnet «Mitt år med brystkreft».
   http://www.norli.no/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10651&partNumber=9788203293924

   Takk for at du følger bloggen. Jeg setter stor pris på om du deler.
   Ha en finfin kveld!

   Klem, Lise

Write a Reply or Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.