Lise Askvik
Livet på Sicilia

Hus til begjær

Published on: november 16, 2015 at: 20:52
5 kommentarer

«Folk trenger hus og hus trenger folk», heter det. Her på den største øya i Middelhavet finnes mange forlatte hus. Åh, som de lengter etter folk! Jeg klør etter å redde dem, pusse dem opp og gi dem egne folk igjen!

Her sør på Sicilia finnes så mange vakre, spennende, store, små og fascinerende hus. Jeg setter pris på naturen, men er akkurat like begeistret for hus. Boliger, hjem og bygninger forteller om dem som bygget, som hadde planer, om eierne.

Jeg går stadig på hus-safari i nabolaget og tar bilder av både forlatte og vel ivaretatte bygninger. La meg dele noen av bildene med deg.
Hvilke appellerer til deg?

1) Det forlatte huset like ved landsbyskolen.

2015-09-21 08.08.51
2) Trehuset på klippen:
2015-10-20 08.40.50
3) I 1870 fikk landsbyen denne domen i gave. De siste 30 årene har de ikke hatt råd til å vedlikeholde den. Kirkens bakrom brukes nå som kornlager.2015-10-19 08.25.41

4) Sukkerspinnhuset. Et lekent feriehus!

2015-10-16 09.02.20

5) Leilighet til salgs! I en av øyas mange barokkbygg selges denne toppleiligheten i et rikt utstyrt hus med utsikt rett mot kirken fra 1690-tallet.

WP_20151115_13_40_56_Pro

6) Blåhuset – med lilla blomster omkring. Eierne har en klar favorittfarge.

2015-10-16 08.55.09

7) Borgen «min»…fullt av forfall og spøkelser! Tenk hva dette bygget kunne blitt til. Taket er falt sammen og råtnet opp. Dette må ha stått tomt i flere tiår. Hvorfor?

2015-10-15 11.19.47

Del

Kommentarer (5)

 1. Unni Fredrikstad

  Fascinerende ja… Men hva har skjedd..det må jo være en grunn ???

 2. Trine Dahlman

  Hus nr 1 og leilighet nr 5. Fantastiske – mye sjel og historie 🙂

  1. Ja, her er det så mye spennende og rart å undres over, Trine. Gotta love it.

 3. Dag Olsen

  Hvor på Sicilia ligger nr.2? Jeg har nylig vært i dialog med er fyr om hvordan ting funker på fastlandet (Piemonte) der faktisk for få barnefødsler i Italia etter krigen har forårsaket at barnebarna arver fra begge sett foreldre, nå i to generasjoner, gjør at masse folk sitter på eiendommer der selve bygningsmassen er uinteressant, mens evt. jord og land drives eller forpaktes bort. Er det samme situasjon på Sicilia? Uansett, trehus er ikke dagligdags, så dette vil jeg ha. Vi hadde en måneds rundtur i Italia og Frankrike i sept. på boligjakt, men har også vært på Sicilia og som hobbysnekker er jo tre mer fristende enn stein og mørtel (som vi selvsagt hater ) Vi gleder oss til å følge bloggen din videre. (Kona jobber med Eva M, og har tydeligvis hatt den tvilsomme fornøyelsen av å fly deg og poden )

  1. Haha! Herlig -takk, ja det skal ikke være lett å fly oss! Trehuset ligger i Ongnina sør på Sicilia. Men er ikke til salgs (ennå). Takk for info om arveproblematikk, det er sikkert mange av husene som har en slik trist historie.

Write a Reply or Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.